Van Harte Welkom bij Nepali Tempel Nederland. U bent van harte uitgenodigd om onze activiteiten bij te wonen.

Over Nepali Tempel Nederland.

Deze tempel is het symbool van liefde, geloof en vrede. Door middel van deze tempel willen wij  mensen verbinden met elkaar. Daarnaast willen we kennis verspreiden over het hindoeïsme onder de mensen die daar interesse voor hebben.

 

Achtergrond informatie:

Meer dan tachtig procent van de bevolking in Nepal is hindoe. De boeddhisten worden ook beschouwd als onderdeel van het hindoeïsme. De twee groepen hebben een aantal tradities van elkaar overgenomen en de belangrijke feestdagen worden gevierd door de hele bevolking. Alle hindoes en boeddhisten leven in vrede en eenheid in Nepal.

De religie valt samen met de cultuur van Nepalezen die ze meekrijgen tijdens hun socialisatie proces. Dus het is van zelfsprekend dat ze hun cultuur meenemen waar ze gaan en bij alles wat ze doen in het leven. In Nepal wordt er gezegd dat er meer Gods en Goddesses zijn dan mensen en er meer tempels zijn dan huizen.  In elk huis begint de dag met bidden (Puja) en elke avond eindigt bij het verlichten van hun eigen huistempel (Sanjhbatti). Daarnaast zijn er veel feestdagen die een religieus belang hebben. In deze dagen gaan mensen naar de tempel dichtbij hun huis om te bidden. Dit geeft rust in hun leven. Ook bij moeilijke situaties in het leven denken mensen dat het misschien ‘’God’s wil’’ is en ze accepteren alles veel makkelijker. Het is misschien ook een van de redenen dat Nepalezen in vergelijking met veel Westerse mensen niet zo vaak in psychische problemen komen.

Mensen die niet in Nepal wonen missen hun religie en cultuur enorm. De Nepalezen die in Nederland wonen, ervaren dit ook en missen hun gewoontes en rituelen. Om dit gat in te vullen en om samen te kunnen bidden zijn we begonnen met het oprichten van deze Nepalese Tempel.