Welkom

Wij zijn op dit moment bezig met het oprichten van ons cultuurcentrum en wij doen een oproep aan iedereen die een bijdrage kan leveren.

Stichting Nepal Ghar Nederland is gericht op iedereen die verbinding heeft of verbonden wil worden met Nepal en de Nepalese cultuur. Nepal is een land met diverse etnische groepen waar meer dan 90 talen gesproken worden. De cultuur is enorm belangrijk in hun leven. Nepalezen die in Nederland wonen missen een stuk cultuuruitoefening en uitwisseling omdat er tot nu toe geen eigen cultuurcentrum bestaat.

Stichting Nepal Ghar Nederland ondersteunt mensen met integreren in de Nederlandse samenleving. Veel Nepalezen die in Nederland wonen zijn hoogopgeleid, maar vanwege de taalbarrière en te weinig kennis over de arbeidsmarkt en het opleidingssysteem in Nederland, kunnen ze toch niet heel goed integreren binnen de samenleving. In dit cultuurcentrum willen we deze mensen ondersteunen op hun weg naar zelfredzaamheid. Dit willen we onder meer doen door middel van een aanbod voor taalles en loopbaanbegeleiding. Daarnaast willen we ook mensen helpen met verschillende maatschappelijke vragen (praktische zaken). Hiervoor willen wij één keer in de week een inloopspreekuur organiseren.

Wij willen tevens mensen laten profiteren van dit centrum  die geïnteresseerd zijn in de cultuur, religie en de natuur van Nepal en ook activiteiten organiseren gericht op een breder publiek. Voor dit doel willen wij één keer in de maand een informatieavond (Nepal-avond) organiseren over Nepal waar iedereen welkom is. Nepal is een land, met een rijke natuur en natuurlijk met het hoogste gebergte ter wereld: de Himalaya. Nederland is juist een van de laagste landen van de wereld. Het is dus waarschijnlijk dat veel Nederlanders interesse hebben in het landschap en de natuur van Nepal. In dit cultuurcentrum willen we o.a informatie verstrekken over Nepal als mogelijk vakantieland.  En willen we bijdragen aan de uitwisseling tussen het beste van Nederland en Nepal.

Het plan is om het centrum 7 dagen in de week open te laten zijn met verschillende dagelijks activiteiten. U bent van harte uitgenodigd om daar activiteiten bij te wonen en kennis te maken met deze bijzondere cultuur en land.

Onze stichting is volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers. Wij hopen dat er genoeg donaties binnenkomen zodat wij z.s.m. kunnen beginnen met het opzetten van activiteiten. Wij zijn op dit moment hard opzoek naar een geschikte en betaalbare ruimte in Amsterdam.

Wilt u meer informatie? Heeft u tips? Wilt u ons ondersteunen? Neem contact op met een van de bestuurders.